x

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Çay ağacı yağını hiç duydunuz mu? Kendisi zamanla kozmetik ürünlerin içeriğine girmeyi başardı! Çünkü çay ağacı yağının tedavi edici olmasının yanında güzellik için de pek çok faydası var. Öncelikle çay ağacının geçmişinden bahsedelim. Avustralya'da yetişen çay ağacı yaklaşık iki metre olan yassı yapraklı bir ağaç türüdür. Bu bitki sadece Avustralya'ya özgü endemik bir bitkidir ve dünyada başka bir yerde yetişmemektedir. Buna rağmen çok güçlü etkileri ve yaygın kullanım alanı nedeniyle, hemen hemen dünyanın dört bir yanına ihraç edilmekte ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Avustralya’da yaşayan insanlar yüzyıllardır bu ağacın yapraklarından elde edilen yağı günlük hayatlarında ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıyor. Çay ağacı denilmesinin nedeni iste Kaptan Cook'a dayanıyor. Yeni İzlanda'nın keşfi sırasında olan tayfa bu ağacın yapraklarını çay olarak kaynatırmış. Daha sonra bu çayın temizleyici ve iyileştirici etkisini keşfetmişler ve Melaleuca Alternifolia isimli ağacın adı çay ağacı olmuş! Maoriler, denizcilerin yaralarını, kanayan dişlerini, karın ve bağırsak rahatsızlıklarını ve agresifliklerini çay ağacından yapılan bandaj ve çaylarla tedavi etmişler. İkinci dünya savaşında ise; yapraklardan çıkarılan yağ askerlere dezenfektan olarak dağıtılmış. Avustralya'daki Aborijinler tarafından başta soğuk algınlığı, enfeksiyon hastalıkları ve çeşitli cilt hastalıkları gibi çok çeşitli hastalıklara karşı kullanılmış. O günden bu yana da 15 yıl içerisinde popüler haline gelmiş. Doğanın bize sunmuş oldu bu mucizevi bitkiden siz de yararlanmak isterseniz, günümüze uyarlanmış faydalarını saymaya başlayalım güzeller.

  • Antiviral (virüs öldürücü), antibakteriyel (bakteri öldürücü), antifungal (mantar öldürücü) ve antiseptik özellikleri bilimsel çevreler tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

  • Her yıl binlerce insanın hastane enfeksiyonları nedeniyle ölmesine sebep olabilen ve antibiyotiklerle tedavisi çok güç olan "Metisiline dirençli Staphylococcus aureus" bakterisine karşı bile etki göstermektedir.

  • Cilt bakımında: Sivilceli bölgeye sabah akşam sürdüğünüzde hızlı bir şekilde sivilcenin iyileşmesini sağlar.   

  • Günlük cilt bakımında su ile seyrelterek tonik niyetine kullanabilirsiniz. Cildinizi hem ferahlatacak hem de temizleyecektir.

  • İz, akne, siyah nokta gibi problemlere düzenli kullanıldığında etkileri vardır.

  • Dudaklarda ya da genital organ kenarlarında virüse bağlı olarak çıkan herpes (uçuk) tedavisinde oldukça etkilidir. Sabah akşam temizlenmiş bölgeye boca etmeden ince bir tabaka halinde süreceğiniz çay ağacı yağı antiseptik özelliği sayesinde virüslü bölgeyi temizleyecek ve iyileşmesini sağlayacaktır.

  • Çıban çıkmaya başlayan bölgeye sürüldüğünde iyileşmesini sağlar. Burada önemli olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir.

  • Böcek ve sinek sokmalarında bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülüp hafifçe ovulduğunda antiseptik özelliği ile sokma nedeniyle oluşan bakterileri yok eder ve bölgenin iyileşmesini sağlar.

  • Ayak mantarınız varsa ayaklarınızı iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalanan yere çay ağacı yağı sürüp ve bir süre yere basmadan beklerseniz mantar ya da diğer olası enfeksiyonlardan korumuş olursunuz.

  • Banyo suyunuza eklerseniz mentole benzer kokusu ile hem broşlarınızı açacaktır hem de vücudunuzdaki organizmalara karşı antiseptik bir duvar örecektir.

  • Tırnak batması sonucu tırnağın kenarında iltihap meydana gelir. Çay ağacı yağını bu bölgeye döktükten sonra iltihap kurumaya başlar ve cerrahi müdahaleye gerek kalmaz.Temizlenmiş ayağınızı kuruladıktan sonra tırnağın battığı yerin üstüne bir damla bu yağdan döküp kurumasını bekleyin. Daha sonra batık olan kısım plaster ya da tırnak itici ile deri kısımla arasına mesafe koyun.

  • Diş eti sorunları, takma dişlerin temizliği, gargara için harika bir antiseptiktir. Suyla seyreltilmiş çay ağacı yağını diş temizliğinizde rahatça kullanabilirsiniz.

  • Elde ya da ayakta çıkan siğillerin üzerine sürülerek siğiller kurumasına yardımcıdır.

  • Bıçak kesiklerinde iyileşme sürecini hızlandırır.

  • Yanıklarda oluşacak cilt lekelerini önler.

  • Cildinizde sivilce ve benzeri oluşumlardan kaynaklanan pürüzleri kaldırır.

  • Cilt kesiklerinde iz kalma durumunu tamamen önler.

  • Hemoroit (basur) rahatsızlığında önemli derecede azalma ve önleme özelliği bulunmaktadır.

  • Küçük et benlerinin iyileşmesini sağlar.

Bu kadar çok faydası olan ve rağbet gören yağın tabii ki sahteleri de üretiliyor. Ülkemizde de doğal ürün marketlerinde ya da aktarlarda satılan çay ağacı yağını satın alırken dikkat etmeniz gereken şey, organik ve yüksek kaliteli olmasıdır. Örneğin üretim yerinin Avustralya olması en önemli nokta! Dediğimiz gibi bu yağın başka yerde üretilmesi imkansız.

Güzelleşmek üzere.

Sivilce Tedavisinde Ozon Yağı İçin Tıklayın!

Bize bu kelimelerden ulaştınız: Çay ağacı yağının faydaları, çay ağacı yağı ne işe yarar, çay ağacı yağı nerelerde kullanılır, çay ağacının önemi, çay ağacının tarihi, çay ağacı yağı neye iyi gelir, çay ağacı merhemi.

YORUMLAR